Градење доверба. Промоција на спорт.

Промовирање и развивање практика во спортот - во професионалната средина.

Спортски натпревари

Организација на спортски настани, натпревари - во професионално сценарио.

Промовирање на контакти

Зајакнување на човечките и културните контакти преку националните граници преку спортот.

Добијте информација за спортски настани

Универзитетска спортска федерација на македонија

Што е УСФМ?

Универзитетската спортска федерација е волонтерска, непрофитна организација која постои за да промовира и развива практика во спортот – во професионалната средина.

Есенски дел на Натпреварите од Домашната Пррограма за Натпреварувачката и Академска 2020-2023

На ден 06.12.2022 година, започнаа натпреварите од Домашната Програма на Универзитетската спортска федерација на Македонија за Натпреварувачката и Академска 2022/2023 година. Спортот обединува, носи заедништво

ПОВЕЌЕ »

Меѓународна конференција – Перспективите на Универзитетскиот спорт во РСМ

На ден 20.09.2022 година на Факултетот за Физичко образование,спорт и здравје, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија се одржа Конференција посветена на 20-ти

ПОВЕЌЕ »
Мисија

Сè што можете да замислите, можете да постигнете.

Здраво срце - здрав живот

Една од многуте придобивки на спортот е здравото срце.

Здраво тело - здрав дух

Покрај физичка подготвеност и здравје, спортот е особено значаен и за духовното здравје.

Не се плашете да спортувате

Ако некој ви дава можност, кажете „ДА“ на тоа

Интересен факт

20-ти Септември е меѓународен ден на Универзитетскиот спорт прогласен од страна на УНЕСКО

Кон што се стремиме НИЕ?
Ние стремиме за свет каде спортот обезбедува можност за сите студенти да станат активни глобални граѓани.

Наши партнери