УСФМ-ЛОГО - мало
УНИВЕРЗИТЕТСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
ОВАА ГОДИНА И УСФМ БЕШЕ ДЕЛ ОД НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА
НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКИОТ СПОРТ.
ПО ТОЈ ПОВОД ДЕНЕС, НА 17/09/2016 ГОДИНА ВО СКОПЈЕ ВО ШАХОВСКАТА САЛА НА ШАХОВСКИОТ КЛУБ КАРПОШ СЕ ОДРЖА ДРЖАВНОТО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА НА КОЕ ЗЕДОА УЧЕСТВО НАЈДОБРИТЕ СТУДЕНТИ -ШАХИСТИ ОД УНИВЕРЗИТЕТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА.
ДРЖАВЕН ПРВАК ВО МАШКА КОНКУРЕНЦИЈА
БАЛОВ ДАРКО, СТУДЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ШТИП
ДРЖАВЕН ПРВАК ВО ЖЕНСКА КОНКУРЕНЦИЈА
НИКОЛОВСКА ДРАГАНА, СТУДЕНТКА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ СКОПЈЕ