УСФМ-ЛОГО - мало
УНИВЕРЗИТЕТСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
20-ТИ СЕПТЕМВРИ Е МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТСКИОТ СПОРТ ПРОГЛАСЕН ОД СТРАНА НА УНЕСКО. ПО ТОЈ ПОВОД ДЕНЕС, НА 20/09/2016 ГОДИНА ВО СКОПЈЕ ВО СТРЕЛИШТЕТО НА СТРЕЛАЧКИОТ КЛУБ „СТРЕЛЕЦ“ СЕ ОДРЖА ДРЖАВНОТО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО СПОРТСКО СТРЕЛАШТВО СО ВОЗДУШНА ПУШКА,НА КОЕ ЗЕДОА УЧЕСТВО НАЈДОБРИТЕ СТУДЕНТИ/ТКИ -СТРЕЛАЧИ ОД УНИВЕРЗИТЕТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА,ПРЕДВОДЕНИ ОД НАШАТА ОЛИМПИЈКА НИНА БАЛАБАН КОЈА Е РЕДОВЕН СТУДЕНТ НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ СКОПЈЕ