УСФМ-ЛОГО - мало

Учество на меѓународни натпревари

Учество на СВЕТСКО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО КАЈАК кое се одржаа во периодот од 16.09-18.09 2022 година во Будгошч, Република Полска.   На ова првенство настапи нашиот студент-кајакар:  МАЛЕСКИ Владимир кој настапи во дисциплините кајак едносед на 200 метри и кајак едносед на 500 метри. И во двете дисциплини успеа да влезе во полуфинале и го […]

Есенски дел на Натпреварите од Домашната Пррограма за Натпреварувачката и Академска 2020-2023

На ден 06.12.2022 година, започнаа натпреварите од Домашната Програма на Универзитетската спортска федерација на Македонија за Натпреварувачката и Академска 2022/2023 година. Спортот обединува, носи заедништво и толеранција, неверојатна социјализација, развивање на менталното и физичкото здравје како и рушење на предрасуди и стереотипи. Самите спортски натпреварите ќе овозможат  запознавање на студентите од различни Универзитети, нивно дружење, […]

Меѓународна конференција – Перспективите на Универзитетскиот спорт во РСМ

На ден 20.09.2022 година на Факултетот за Физичко образование,спорт и здравје, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија се одржа Конференција посветена на 20-ти Септември-Меѓународен ден на Универзитетскиот спорт прогласен од УНЕСКО. Конференцијата беше со тема:Песперктивите на Универзитетскиот спорт во Република Северна Македонија. Присутните беа поздравени од Претседателот на Универзитетската спортска федерација на Македонија […]

ДРЖАВНО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО СПОРТСКО СТРЕЛАШТВО

УНИВЕРЗИТЕТСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА 20-ТИ СЕПТЕМВРИ Е МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТСКИОТ СПОРТ ПО ТОЈ ПОВОД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ДРЖАВНО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО СПОРТСКО СТРЕЛАШТВО СО ВОЗДУШНА ПУШКА Дата на одржување: 20/09/2016 (Вторник) Време: 11:30 часот Место: Скопје, Простории на Стрелачкиот клуб „СТРЕЛЕЦ“ (Овие простории се во подрумот на ГИМНАЗИЈАТА „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ КОРЧАГИН“ во строгиот […]

ДРЖАВНОТО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ

УНИВЕРЗИТЕТСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ОВАА ГОДИНА И УСФМ БЕШЕ ДЕЛ ОД НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКИОТ СПОРТ. ПО ТОЈ ПОВОД ДЕНЕС, НА 17/09/2016 ГОДИНА ВО СКОПЈЕ ВО ШАХОВСКАТА САЛА НА ШАХОВСКИОТ КЛУБ КАРПОШ СЕ ОДРЖА ДРЖАВНОТО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА НА КОЕ ЗЕДОА УЧЕСТВО НАЈДОБРИТЕ СТУДЕНТИ -ШАХИСТИ ОД УНИВЕРЗИТЕТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА. ДРЖАВЕН ПРВАК ВО […]

ДРЖАВНО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО ВО СТРЕЛАШТВО

УНИВЕРЗИТЕТСКА СПОРТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА 20-ТИ СЕПТЕМВРИ Е МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТСКИОТ СПОРТ ПРОГЛАСЕН ОД СТРАНА НА УНЕСКО. ПО ТОЈ ПОВОД ДЕНЕС, НА 20/09/2016 ГОДИНА ВО СКОПЈЕ ВО СТРЕЛИШТЕТО НА СТРЕЛАЧКИОТ КЛУБ „СТРЕЛЕЦ“ СЕ ОДРЖА ДРЖАВНОТО УНИВЕРЗИТЕТСКО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО СПОРТСКО СТРЕЛАШТВО СО ВОЗДУШНА ПУШКА,НА КОЕ ЗЕДОА УЧЕСТВО НАЈДОБРИТЕ СТУДЕНТИ/ТКИ -СТРЕЛАЧИ ОД УНИВЕРЗИТЕТИТЕ ВО […]

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТСКИОТ СПОРТ

Денес на Факултетот за Физичко образование,спорт и здравје, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија се одржа Конференција посветена на 20-ти Септември-Меѓународен ден на Универзитетскиот спорт прогласен од УНЕСКО. Конференцијата беше со тема:Песперктивите на Универзитетскиот спорт во Република Северна Македонија. Присутните беа поздравени од Претседателот на Универзитетската спортска федерација на Македонија Проф. Д-р Ленче […]